Honda Goldwing Forum banner

Szaleństwo gwarancyjne breloka do kluczy Goldwing 2024

2K views 22 replies 12 participants last post by  bcihil  
#1 ·
Co powiesz na to szaleństwo gwarancyjne od Hondy. Ostrzeżenie o niskim poziomie naładowania baterii pilota pojawiło się na desce rozdzielczej podczas jazdy. Rower ma rok i prawie 15 000 mil na liczniku. Wracam do domu i wkładam nową baterię do pilota, ale ostrzeżenie na desce rozdzielczej pozostaje włączone. Wkładam kolejną nową baterię, a ostrzeżenie pozostaje włączone. Drugi pilot (zmieniam je co tydzień) działa dobrze, więc wyjmuję baterię z działającego pilota i wkładam ją do niedziałającego pilota, ale ostrzeżenie na desce rozdzielczej nadal się wyświetla. Wkładam oryginalną baterię z niedziałającego pilota do działającego pilota i działa bez żadnych ostrzeżeń. Sprawdzam wszystkie baterie w pilocie, które wypróbowałem (4) i podczas gdy stare mają 2,9-3,00 V i obie działają w dobrym pilocie, żadna nie działa w złym pilocie i żadna z nowych baterii, które faktycznie rejestrują 3,4 V, nie działa w złym pilocie. Zatem wniosek jest taki, że pilot jest uszkodzony i wymaga wymiany w ramach gwarancji.

Nadchodzi szaleństwo.

Żaden z 4 dealerów w promieniu 60 mil od mojego domu nie ma zapasowych pilotów, wszystkie muszą być zamówione z Hondy. Ale aby to zrobić w ramach gwarancji, protokół Hondy wymaga, abym zostawił u nich rower, zanim będą mogli zamówić pilota. Następnie uzyskanie nowego pilota zajmuje około tygodnia, a następnie muszą go zaprogramować. Zapytałem ich wszystkich, czy mógłbym po prostu podjechać motocyklem, pozwolić im zobaczyć, że pilot jest uszkodzony, zlecić zamówienie nowego, podczas gdy ja odjadę, aby wrócić, gdy tylko będą mieli nowy pilot w posiadaniu i będą gotowi do przeprowadzenia 5-minutowego procesu programowania go do roweru. (Film w czasie rzeczywistym Wingstuff dotyczący programowania nowego pilota trwa 7 minut od początku do końca).

Żaden nie chciał mi ustąpić, stwierdzając, że protokół Hondy wymaga, aby mieli rower w swoim posiadaniu w celu zgłoszenia reklamacji gwarancyjnej. Alternatywnie mógłbym kupić pilota i złącze za 200 dolarów i pominąć proces gwarancyjny, ale dlaczego miałbym to robić?

Aby to zrobić w ramach gwarancji, muszę zabrać rower 60 mil do dealera, a moja żona musi przyjechać samochodem, aby mnie odebrać i przejechać 60 mil do domu. Następnie tracę rower na około tydzień, zanim zabiorę samochód i żonę z powrotem do dealera i zawiozę oba pojazdy kolejne 60 mil do domu. To w sumie 240 mil, aby wymienić pilota i stracić możliwość korzystania z roweru przez tydzień lub dłużej, mimo że mam zapasowego pilota, który działa dobrze.

Czy to ja, czy to tylko szalony protokół Hondy, który kosztuje mnie czas i benzynę tylko po to, aby pasował do ich protokołu?

Wyjaśniłem to firmie Honda Powersports w Kalifornii i poprosiłem ich o podniesienie tego, aby uzyskać jakieś praktyczne rozwiązanie. Wątpię, żebym dostał coś innego niż „zbyty”. (przepraszam, nie mogłem się oprzeć tej grze słów).

A żeby było jeszcze gorzej, uszkodzony pilot nadal łączy się z motocyklem i obsługuje wszystko dobrze, ale po prostu uruchamia wyświetlacz niskiego poziomu naładowania baterii pilota. Nawiasem mówiąc, migające światło niskiego poziomu naładowania baterii w samym pilocie nie jest aktywowane, co sugeruje, że nawet sam pilot nie uważa, że bateria jest słaba, tylko że występuje słaby sygnał z pilota do roweru, co nie ma nic wspólnego z samą baterią.

Jakieś komentarze?

#2 ·
Czy możliwe, że motocykl potrzebuje tylko kilku cykli rozgrzewania, aby wyczyścić kod, tak jak w przypadku wymiany uszkodzonego korka wlewu paliwa w samochodzie?????

• Helpful
Reactions: mikeyk101
#3 ·
To szalone. A co z tymi wszystkimi ludźmi, którzy potrzebują akcji serwisowej UBS lub akcji serwisowej pompy paliwa? Gdyby Honda wymagała pozostawienia motocykla przed zamówieniem części, warsztaty byłyby całkowicie zapełnione i nie miałyby już miejsca na wykonywanie jakiejkolwiek pracy. Zgadzam się, że to brzmi szaleńczo.

#4 ·
To szalone. A co z tymi wszystkimi ludźmi, którzy potrzebują akcji serwisowej śrub UBS lub akcji serwisowej pompy paliwa? Gdyby Honda wymagała pozostawienia motocykla przed zamówieniem części, warsztaty byłyby całkowicie zapełnione i nie miałyby już miejsca na wykonywanie jakiejkolwiek pracy. Zgadzam się, że to brzmi szaleńczo.
Ponadto dealerzy nie chcą, aby rowery właścicieli stały w ich warsztatach zajmując miejsce przez wiele dni i ewentualnie uległy zarysowaniu lub gorzej, podczas gdy są pod ich opieką. Nikt na tym nie korzysta w przypadku wymiany breloka, ponieważ sam motocykl jest w pełni sprawny.

#5 ·
Nie rozumiem, dlaczego musisz zostawić rower. Dealer może zweryfikować problem, zamówić FOB i zadzwonić do Ciebie, gdy przyjdzie. Czy Honda faktycznie powiedziała, że musisz go zostawić, czy to dealer tak powiedział?
Mam 2012 i za każdym razem, gdy potrzebowałem części objętych gwarancją, mój dealer zamawiał je i dzwonił do mnie, gdy przychodziły.
Rozumiem, że chcą mieć rower w warsztacie, aby zamówić części, ale "Protokół Hondy wymaga, aby mieli rower w swoim posiadaniu w celu zgłoszenia roszczenia gwarancyjnego", a nie, że musisz go zostawić.

#6 ·
Zgadzam się, to szaleństwo. Wiem, że w przypadku akcji serwisowej dotyczącej śrub, dealer, którego mam na oku, aby to naprawił, zamówił część, nawet nie widząc mojego motocykla. (Dostał mój numer VIN, więc może to mnie zidentyfikowało.) Za każdym razem kłócę się z nimi o zostawianie tam mojego motocykla do serwisu. Wielokrotnie prosiłem o sposób zaplanowania tego; po prostu udawaj, że motocykl tam jest, a ja go przyniosę w dniu, w którym się nim zajmiesz.......

#7 ·
Zgadzam się, to szalone. Wiem, że w przypadku akcji serwisowej dotyczącej śrub, dealer, którego mam na haku, aby to naprawił, zamówił część, nawet nie widząc mojego motocykla. (Dostał mój numer VIN, więc może to mnie zidentyfikowało.) Kłócę się z nimi za każdym razem o zostawianie mojego motocykla na serwis. Wielokrotnie prosiłem o sposób na zaplanowanie tego; po prostu udawaj, że motocykl tam jest, a ja go przyniosę w dniu, w którym się tym zajmiesz.......
Mimo że rozumiem, że dealer może potrzebować motocykla do weryfikacji problemu, nie ma absolutnie żadnego powodu, aby go zostawiać, dopóki część nie nadejdzie.
Akcje serwisowe są inne. Honda wie, że problem istnieje w konkretnym modelu i numerze VIN i wysyła części bez oglądania.
Nawet po przybyciu części naprawę można zaplanować bez obecności motocykla w warsztacie.
Zrobiono to z moim Silverado i Kią mojej żony.
Czy motocykl w ogóle został zabrany do weryfikacji, czy też OP chciał tylko, żeby dealerzy mu "zaufali"?

#11 ·
Muszę podziękować członkowi forum "dsurley" za naprowadzenie mnie na właściwy trop w sprawie ostrzeżenia na desce rozdzielczej o niskim poziomie naładowania baterii w pilocie, które pozostawało włączone nawet po wymianie baterii, z czym żaden z 4 kierowników serwisu Hondy, z którymi rozmawiałem, nie mógł mi pomóc. Na początku, kiedy dsurley odpowiedział, że być może potrzebuje kilku "cykli cieplnych", naprawdę nie zrozumiałem, co miał na myśli. Ale po wyczerpaniu wszystkich wymian baterii, w tym trzech różnych marek CR2032 3v, poddałem się. Więc następnego dnia, gdy "wadliwy" pilot wciąż komunikował się z motocyklem i pozwalał mi otwierać sakwy i uruchamiać to coś, postanowiłem przestać się tym bawić, zarezerwowałem go u dealera Hondy w celu "rozwiązania problemu gwarancyjnego" i postanowiłem pojechać na przejażdżkę z oboma pilotami w kieszeni, plus zapasowe baterie, ale tylko z "wadliwym" włączonym. Uruchomiłem motocykl bez problemu, ale ostrzeżenie pozostało włączone. Przypominając sobie sugestię dotyczącą "cykli cieplnych", wyłączyłem motocykl i uruchomiłem go ponownie, ale uzyskałem ten sam wynik. Myśląc, że być może trzeci raz będzie szczęśliwy, spróbowałem ponownie, ale bez powodzenia, więc po prostu wyruszyłem w drogę. Około 50 mil później zjechałem na stację benzynową, aby zatankować, a ostrzeżenie o niskim poziomie naładowania baterii w pilocie wciąż wyświetlało się na desce rozdzielczej. Wyłączyłem, zatankowałem i ponownie włączyłem zapłon, aby stwierdzić, że ostrzeżenie na desce rozdzielczej zniknęło. Uruchomiłem motocykl i wciąż brak ostrzeżenia na desce rozdzielczej. Wróciłem do domu, wyłączyłem motocykl, ponownie włączyłem zapłon i wciąż brak ostrzeżenia. Okazuje się, że nie ma żadnej "usterki" w pilocie. Usterka dotyczy instrukcji obsługi i instrukcji warsztatowej, z których żadna nie wspomina o konieczności jazdy motocyklem do momentu osiągnięcia normalnej temperatury roboczej, a następnie wyłączenia zapłonu w celu zresetowania ostrzeżenia o niskim poziomie naładowania baterii w pilocie. Kiedy płacisz tak dużo pieniędzy za flagowy motocykl Hondy, pomyślałbyś, że podadzą pełny opis wymiany baterii w pilocie, w tym "cykli cieplnych", zamiast po prostu powiedzieć, jak wymienić samą baterię.
Zastanawiam się, ilu właścicieli Goldwinga się z tym spotkało i czy kiedykolwiek powiedziano im o procedurze "cyklu cieplnego".
Jeszcze raz bardzo dziękuję "dsurely", który oszczędził mi mnóstwo potencjalnych kłopotów i wydatków, zabierając go do dealera w celu naprawy nieistniejącego problemu.

#12 ·
Muszę podziękować członkowi forum "dsurley" za naprowadzenie mnie na właściwy trop w sprawie ostrzeżenia na desce rozdzielczej o niskim poziomie naładowania baterii w pilocie, które pozostawało włączone nawet po wymianie baterii, z czym żaden z 4 kierowników serwisu Hondy, z którymi rozmawiałem, nie mógł mi pomóc. Na początku, kiedy dsurley odpowiedział, że być może potrzebuje kilku "cykli cieplnych", naprawdę nie rozumiałem, co miał na myśli. Ale po wyczerpaniu wszystkich wymian baterii, w tym trzech różnych marek CR2032 3v, zrezygnowałem z próbowania. Więc następnego dnia, gdy "uszkodzony" pilot wciąż komunikował się z motocyklem i pozwalał mi otwierać sakwy i uruchamiać to coś, postanowiłem przestać się tym bawić, zarezerwowałem wizytę u dealera Hondy w sprawie "problemu gwarancyjnego" i postanowiłem wybrać się na przejażdżkę z oboma pilotami w kieszeni, plus zapasowe baterie, ale tylko z "uszkodzonym" włączonym. Uruchomiłem motocykl bez problemu, ale ostrzeżenie pozostało włączone. Przypominając sobie sugestię dotyczącą "cykli cieplnych", wyłączyłem motocykl i uruchomiłem go ponownie, ale uzyskałem ten sam wynik. Myśląc, że być może trzeci raz będzie szczęśliwy, spróbowałem ponownie, ale bez powodzenia, więc po prostu wyruszyłem w drogę. Około 50 mil później zjechałem na stację benzynową, aby zatankować, a ostrzeżenie o niskim poziomie naładowania baterii w pilocie wciąż wyświetlało się na desce rozdzielczej. Wyłączyłem, zatankowałem i włączyłem zapłon, aby stwierdzić, że ostrzeżenie na desce rozdzielczej zniknęło. Uruchomiłem motocykl i wciąż brak ostrzeżenia na desce rozdzielczej. Wróciłem do domu, wyłączyłem motocykl, włączyłem zapłon i wciąż brak ostrzeżenia. Okazuje się, że z pilotem nie ma żadnego "problemu". Problem tkwi w instrukcji obsługi i instrukcji warsztatowej, z których żadna nie wspomina o konieczności jazdy motocyklem, aż osiągnie normalną temperaturę roboczą, a następnie wyłączeniu zapłonu w celu zresetowania ostrzeżenia o niskim poziomie naładowania baterii w pilocie. Kiedy płacisz tak dużo pieniędzy za flagowy motocykl Hondy, pomyślałbyś, że podadzą pełny opis wymiany baterii w pilocie, w tym "cykli cieplnych", zamiast tylko mówić, jak wymienić samą baterię.
Zastanawiam się, ilu właścicieli Goldwinga się z tym spotkało i czy komuś kiedykolwiek powiedziano o procedurze "cyklu cieplnego".
Jeszcze raz bardzo dziękuję "dsurely", który oszczędził mi mnóstwo potencjalnych kłopotów i kosztów związanych z oddaniem go do dealera w celu naprawy nieistniejącego problemu.
Dzięki
cieszę się, że działa jak należy

Z lat pracy mechanika....... jest wiele napraw, w których nie można wyczyścić kodu za pomocą czytnika kodów.... po prostu trzeba jeździć i pozwolić komputerowi to rozgryźć........

Powinienem był doprecyzować, co miałem na myśli przez "cykle cieplne"
doprowadzić do temperatury roboczej kilka razy...
(y)

#13 ·
Jak chciało przeznaczenie, właśnie otrzymałem telefon zwrotny od Honda USA, więc opowiedziałem im całą historię i zasugerowałem, że naprawdę powinni zmienić instrukcje obsługi i instrukcje warsztatowe, aby dodać zdanie lub dwa o protokole cyklu cieplnego, ponieważ samo wymienienie akumulatora to tylko połowa sukcesu. Wątpię, by coś z tego wynikło. To samo dotyczy ich automatycznej sekretarki, gdy do nich dzwonisz i słyszysz, że Twój konkretny motocykl ma niezrealizowane wezwanie do naprawy. Moje wezwanie dotyczyło problemu z pompą wodną, który w rzeczywistości nie był problemem dla mojego rocznika, ale został sprawdzony przez dealera, zanim odebrałem (nowy) motocykl rok temu. Honda USA potwierdza, że wezwanie zostało zrealizowane rok temu, ale najwyraźniej nie może naprawić zautomatyzowanej sekretarki, która wciąż informuje mnie, że jest niezrealizowane. Jeśli kiedykolwiek sprzedam motocykl, a potencjalny właściciel zadzwoni do Honda USA, aby sprawdzić historię serwisową, pierwszą rzeczą, jaką usłyszy, będzie to, że istnieje niezrealizowane wezwanie do naprawy🤦😱.

#14 ·
Moje doświadczenie z wymianą baterii w moim pilocie nie wymagało cyklu nagrzewania. Zmieniłem ją dwa razy i za każdym razem natychmiast rozpoznał nową baterię. Może więc nie będzie to doświadczenie każdego.

#15 ·
Moje doświadczenie z wymianą baterii w moim pilocie nie wymagało cyklu nagrzewania. Zmieniłem ją dwa razy i za każdym razem natychmiast rozpoznał nową baterię. Więc może to nie będzie doświadczenie każdego.
To daje mi nadzieję na przyszłość z drugim pilotem. Zakładam, że czekałeś, aż na desce rozdzielczej pojawi się ostrzeżenie o niskim poziomie naładowania baterii, zanim wymieniłeś baterię. Wiem, że wielu wymienia baterię po roku, zanim pojawi się ostrzeżenie o niskim poziomie naładowania baterii.

#16 ·
Tak, na desce rozdzielczej pojawiło się powiadomienie i wymieniłem baterię. Użyłem tylko jednego breloka. Nie jestem pewien, gdzie podział się drugi, ale prawdopodobnie jest gdzieś w mojej szafie.

#18 ·
Pamiętam, że gdzieś czytałem, że jeśli nie połączysz breloka z motocyklem przez 30 dni, to się rozłączy, ale teraz nie mogę tego nigdzie znaleźć. W każdym razie, wymieniam swój co tydzień, aby upewnić się, że oba działają dobrze.

#19 ·
A co z tym szaleństwem gwarancyjnym od Hondy. Ostrzeżenie o słabej baterii pilota pojawiło się na desce rozdzielczej podczas jazdy. Rower ma rok i prawie 15 000 mil na liczniku. Wracam do domu i wkładam nową baterię do pilota, ale ostrzeżenie na desce rozdzielczej pozostaje włączone. Wkładam kolejną nową baterię i ostrzeżenie pozostaje włączone. Drugi pilot (zmieniam je co tydzień) działa dobrze, więc wyjmuję baterię z działającego pilota i wkładam ją do niedziałającego pilota, ale ostrzeżenie na desce rozdzielczej nadal się wyświetla. Wkładam oryginalną baterię z niedziałającego pilota do działającego pilota i działa dobrze, bez ostrzeżeń. Sprawdzam wszystkie baterie pilota, które wypróbowałem (4) i podczas gdy stare mają 2,9-3,00 V i oba działają w dobrym pilocie, żaden nie działa w złym pilocie i żadna z nowych baterii, które faktycznie rejestrują 3,4 V, nie działa w złym pilocie. Wniosek jest więc taki, że pilot jest uszkodzony i wymaga wymiany w ramach gwarancji.
Oto szaleństwo.
Żaden z 4 dealerów w promieniu 60 mil od mojego domu nie ma zapasowych pilotów, wszystkie muszą być zamówione z Hondy. Ale aby to zrobić w ramach gwarancji, protokół Hondy wymaga, abym zostawił u nich rower, zanim będą mogli zamówić pilota. Następnie uzyskanie nowego pilota zajmuje około tygodnia, a następnie muszą go zaprogramować. Zapytałem ich wszystkich, czy mógłbym po prostu podjechać rowerem, pozwolić im zobaczyć, że pilot jest uszkodzony, zlecić zamówienie nowego, podczas gdy ja odjadę, aby wrócić, gdy tylko będą mieli nowego pilota w posiadaniu i będą gotowi do wykonania 5-minutowego procesu programowania go do roweru. (Film w czasie rzeczywistym Wingstuff dotyczący programowania nowego pilota trwa od początku do końca 7 minut).
Żaden nie chciał mi ustąpić, stwierdzając, że protokół Hondy wymaga, aby mieli rower w swoim posiadaniu w celu zgłoszenia reklamacji gwarancyjnej. Alternatywnie, mógłbym kupić pilota i złącze za 200 dolarów i pominąć proces gwarancyjny, ale dlaczego miałbym to robić?
Aby to zrobić w ramach gwarancji, muszę zabrać rower 60 mil do dealera, a moja żona musi podjechać samochodem, aby mnie odebrać i przejechać 60 mil do domu. Następnie tracę rower na tydzień lub dłużej, zanim zabiorę samochód i żonę z powrotem do dealera i odwieziemy dwa pojazdy kolejne 60 mil do domu. To łącznie 240 mil, aby wymienić pilota i stracić możliwość korzystania z roweru przez tydzień lub dłużej, mimo że mam zapasowego pilota, który działa dobrze.
Czy to ja, czy to tylko szalony protokół Hondy, który kosztuje mnie czas i benzynę tylko po to, aby pasował do ich protokołu?
Wyjaśniłem to firmie Honda Powersports w CA i poprosiłem ich o podniesienie tego, aby uzyskać jakieś praktyczne rozwiązanie. Wątpię, żebym dostał coś innego niż "zbycie". (przepraszam, nie mogłem się oprzeć tej grze słów).
A żeby dodać obelgę do obrażeń, uszkodzony pilot nadal łączy się z motocyklem i obsługuje wszystko dobrze, ale po prostu uruchamia wyświetlacz słabej baterii pilota. Nawiasem mówiąc, migające światło słabej baterii w samym pilocie nie jest aktywowane, co sugeruje, że nawet sam pilot nie uważa, że bateria jest słaba, tylko że występuje słaby sygnał z pilota do roweru, co nie ma nic wspólnego z samą baterią.
Jakieś komentarze?
Tak, przyklej mały kawałek czarnej taśmy izolacyjnej na światło na desce rozdzielczej i jedź w zachód słońca i błogość GW. o_O

Wyjąłem ŻARÓWKĘ "Check engine" z panelu wskaźników deski rozdzielczej w moim Suzuki Samuri 4x4 i problem został rozwiązany.:eek:

Matka Honda staje się coraz bardziej podobna do "Dekadenckiego" Harley Davidson, w trosce o swoich klientów!:rolleyes:

Sam

#20 ·
Obecnie mam również swój '24 z przerywanymi problemami z pilotem w warsztacie. Nowe baterie nie rozwiązały problemu z komunikatem o braku pilota i doprowadziło to do nagłego otwarcia się sakwy na autostradzie (nie zauważyłem ostrzeżenia w jasnym słońcu El Paso). Wypróbuję wspomniany powyżej cykl cieplny. FYI: wygląda to na błąd oprogramowania, który szuka trwałego rozwiązania.

#22 ·
A co powiesz na to szaleństwo gwarancyjne od Hondy. Ostrzeżenie o słabej baterii pilota pojawiło się na desce rozdzielczej podczas jazdy. Rower ma rok i prawie 15 000 mil na liczniku. Wracam do domu i wkładam nową baterię do pilota, ale ostrzeżenie na desce rozdzielczej pozostaje włączone. Wkładam kolejną nową baterię i ostrzeżenie pozostaje włączone. Drugi pilot (zmieniam je co tydzień) działa dobrze, więc wyjmuję baterię z działającego pilota i wkładam ją do niedziałającego pilota, ale ostrzeżenie na desce rozdzielczej pozostaje włączone. Wkładam oryginalną baterię z niedziałającego pilota do działającego pilota i działa dobrze bez ostrzeżeń. Sprawdzam wszystkie baterie pilota, które wypróbowałem (4) i podczas gdy stare mają 2,9-3,00 V i oba działają w dobrym pilocie, żaden nie działa w złym pilocie i żadna z nowych baterii, które faktycznie rejestrują 3,4 V, nie działa w złym pilocie. Zatem wnioskiem jest to, że pilot jest uszkodzony i wymaga wymiany w ramach gwarancji.
Oto nadchodzi szaleństwo.
Żaden z 4 dealerów w promieniu 60 mil od mojego domu nie ma zapasowych pilotów, wszystkie muszą być zamówione z Hondy. Ale aby to zrobić w ramach gwarancji, protokół Hondy wymaga, abym zostawił u nich rower, zanim będą mogli zamówić pilota. Następnie trwa to około tygodnia, zanim dostanę nowego pilota, a potem muszą go zaprogramować. Zapytałem ich wszystkich, czy mógłbym po prostu podjechać rowerem, pozwolić im zobaczyć, że pilot jest uszkodzony, zlecić zamówienie nowego, podczas gdy ja odjadę, aby wrócić, gdy będą mieli nowego pilota w posiadaniu i gotowi do przeprowadzenia 5-minutowego procesu programowania go do roweru. (Film w czasie rzeczywistym Wingstuff dotyczący programowania nowego pilota trwa 7 minut od początku do końca).
Żaden nie chciał mi ustąpić, stwierdzając, że protokół Hondy wymaga, aby mieli rower w swoim posiadaniu w celu zgłoszenia reklamacji gwarancyjnej. Alternatywnie mógłbym kupić pilota i złącze za 200 dolarów i pominąć proces gwarancyjny, ale dlaczego miałbym to robić?
Aby to zrobić w ramach gwarancji, muszę zabrać rower 60 mil do dealera, a moja żona musi podjechać samochodem, aby mnie odebrać i przejechać 60 mil do domu. Następnie tracę rower na tydzień lub dłużej, zanim zabiorę samochód i żonę z powrotem do dealera i odwieziemy dwa pojazdy kolejne 60 mil do domu. To łącznie 240 mil, aby wymienić pilota i stracić możliwość korzystania z roweru przez tydzień lub dłużej, mimo że mam zapasowego pilota, który działa dobrze.
Czy to ja, czy to tylko zwariowany protokół Hondy, który kosztuje mnie czas i benzynę tylko po to, aby pasował do ich protokołu?
Wyjaśniłem to firmie Honda Powersports w Kalifornii i poprosiłem ich o eskalację, aby uzyskać jakieś praktyczne rozwiązanie. Wątpię, żebym dostał coś innego niż "zbyty". (przepraszam, nie mogłem się oprzeć tej grze słów).
A żeby dodać obelgę do obrażeń, zły pilot nadal łączy się z rowerem i obsługuje wszystko dobrze, ale po prostu uruchamia wyświetlacz słabej baterii pilota na desce rozdzielczej. Nawiasem mówiąc, migające światło słabej baterii w samym pilocie nie jest aktywowane, co sugeruje, że nawet sam pilot nie uważa, że bateria jest słaba, tylko że występuje słaby sygnał z pilota do roweru, co nie ma nic wspólnego z samą baterią.
Jakieś komentarze?
Miałem podobny problem z moim 2022. Kupiłem nowe baterie znanych marek, a nawet je przetestowałem i wszystkie miały ponad 3,0 V. Więc włożyłem tanią 2032, którą kupiłem na Amazonie i problem zniknął.

#23 ·
Napięcie akumulatora powinno wynosić 3,3 V lub więcej. Te baterie są technicznie martwe w okolicach 3 woltów.
Zawsze sprawdzaj kod daty na bateriach i unikaj tych, które mają ponad rok.